V České republice není dostatek kuchařů a číšníků

Minulý měsíc běžného roku v České republice činil míra nezaměstnanosti 3,1%, což ukazuje, že téměř každý občan si může svobodně najít práci.

V Praze je tento ukazatel na úrovni 2,1%, podle http://www.rychlapujcka-is.cz/. Kromě toho se každý měsíc stále více zaměstnavatelů stěžuje na nedostatek pracovníků, zejména v létě.

Je dozvěděl, že v letošním roce majitelé z mnoha restaurací a kaváren se potýkají s nedostatkem číšníků a kuchařů, v důsledku nichž byli nuceni se obrátit na vládu ke zjednodušení vydávání pracovních povolení pro migrující pracovníky ze zemí mimo EU vshodyaschego.

Mnoho absolventů kulinárských zařízení nechce pracovat ve své specialitě

Navzdory skutečnosti, že v České republice existuje velké množství kuchařských škol, mnoho absolventů nechce pracovat ve své specialitě. Kromě toho se neustále otevírají nové kavárny, bary a restaurace, zejména pro velká města a místa, která jsou turisty oblíbená.

Je třeba poznamenat, že každým rokem přichází do České republiky stále více zahraničních turistů na dovolenou, z nichž každý preferuje stravování v gastronomických zařízeních.

Kromě zlepšení životních podmínek občanů, Češi se častěji jíst v jídelnách a restauracích, zvláště v mladém a středním věku, kteří tím šetří čas potřebný pro vaření a mytí nádobí. Podle statistik v současné době poměrně velká skupina lidí pracuje daleko od místa svého bydliště, což vede k tomu, že jsou také nuceni jíst.

V České republice, stejně jako v mnoha evropských zemích, se rozšiřuje popularita dodávek potravin domů, což také vyžaduje další zaměstnance, včetně řidičů vozidel. Důležitým faktorem je, že kvůli konkurenci se každá gastronomická instituce snaží nabídnout širokou škálu vysoce kvalitních pokrmů za velmi přijatelné ceny. Jak se stalo známé prezidentem Asociace hotelů a restaurací, vláda musí věnovat pozornost změně systému kulinářské výuky.