V České republice vzrůstá produkce zmrzliny

České společnosti zabývající se výrobou různých výrobků v posledních několika letech výrazně zvýšily objem výroby.

To se týká téměř všech odvětví. Hlavním důvodem je to, že se zvyšuje kvalita výrobků je také rostoucí kupní síla obyvatel, o čemž svědčí řada faktorů, včetně skutečnosti, že rekordní počet nových automobilů registrovaných transakcí na prodej nemovitostí byly prodány v loňském roce.

Stojí za zmínku, že rostoucí počet občanů při nákupu potravin věnuje pozornost nejen jejich nákladům, ale také jejich kvalitě, upřednostňuje ty, které poskytují užitečné vlastnosti, nejčastěji domácím výrobcům.

U českých výrobků roste také poptávka v zahraničí, což svědčí o nárůstu vývozu. Podle statistik se za uplynulý rok vyrábělo v českých továrnách 44 milionů litrů zmrzliny, což je rekord za posledních čtrnáct let.

V tomto odvětví zaměstnává 7 400 společností

V současné době je na území země registrováno 7 400 společností, které se zabývají výrobou nebo dalším prodejem těchto výrobků. Co se týče vývozu, v uplynulém roce byla zmrzlina prodána v celkovém objemu více než jedna miliarda korun, zatímco v roce 2012 to bylo 283 milionů korun.

Navzdory nárůstu produkce vlastního druhu studeného dezertu přicházejí dovážené odrůdy do země, nejčastěji z Německa a Itálie.

Odborníci se domnívají, že v průběhu roku každý český člověk v průměru konzumuje téměř 4 litry zmrzliny, zatímco v Evropě průměrná hodnota je sedm litrů. Tento produkt je obzvláště oblíben v létě, s dospělými a dětmi.

Kvůli vysoké konkurenci většina společností zabývajících se výrobou používá přírodní mléčné výrobky, zatímco odmítá kokosový a palmový olej. Odborníci předpovídají, že v příštích letech bude toto odvětví dále rozvíjet, což samozřejmě pozitivně ovlivní zlepšení hospodářské situace a vytváření nových pracovních míst.